Задържан е убиецът на пазача на автосервиз в Пловдив, съобщиха от полицията. Извършителят е 35-годишен служител на сервиза, който след убийството задигна и 10 000 лева. Хванат е още вчера, в деня на убийството.
Сигналът за намерен убит пазач в автосервиз на ул.”Димо Хаджидимов” бе получен вчера около 8.30 часа. При извършения оглед бе констатирано още, че е разбита метална каса в офиса на сервиза, а по-късно е установено че оттам са откраднати 10 000 лева.
Пловдивските криминалисти започнали работа по случая и след проведените бързи оперативно-издирвателни действия влезли в следите на извършителя на убийството Г.Г. /35 г./ - работник в сервиза. Той бил заловен още същия ден в Стара Загора заедно с част от откраднатите пари. Останалата сума била намерена и иззета от жилището му в Пловдив. Установено е, че кражбата на парите е извършена след убийството.
Г.Г. е задържан за 24 часа в ареста. Повдигнато му е обвинение по чл. 116 от НК. Окръжна прокуратура –Пловдив ще внесе в съда този следобед искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение – „задържане под стража”, допълват от МВР. /БЛИЦ