Николай Мечков плащаше на Митьо Очите "такса територия", за да пласира дрога и да завзема наркопазара в Слънчев бряг! Това обяви пред "България Днес" от затвора в Бургас соченият за най-изпечен крадец по морските курорти в началото на века Милен Маджаров-Клечката.
Килърът излежава доживотна присъда за убийството на 24-годишния Димитър Арабаджиев.

Кървавият инцидент стана на 12 октомври 2004 година. Маджаров прободе с нож в корема връстника си в градинката на помощно училище "Отец Паисий".
Наред с Мечков другият основен играч, който воювал за Слънчака и цялото Южно Черноморие, бил Калин Кирязов-Киряза. Откроявали се и имената на шампиона по киокушин Димитър Геренски и Димитър Харалампиев-Рочата. Битката за нарковласт в курорта била най-ожесточена, тъй като от години той е най-оборотен в бизнеса с дрога.

"Мечков и Киряза са по-силни сега. Но те си имат остриета и хващат тях. Ако хванат депото, там са работниците, не шефовете. Колкото са се разбрали с Митьо, толкова плащат за територията. Не е еднакво за всички. Ако го навиеш и излъжеш за по-малко, ще е най-добре. Ако имаш средства, купуваш едно кило дрога, продаваш с двама-трима. Затова сега се водят войни и не могат да разделят територията. Няма най-отгоре лидер. И ти можеш да продаваш. Ако днеска караш ауди А8, след 2-3 месеца вече ще си на S8", споделя още от мръсните тайни на наркобизнеса пред вестника Милен Маджаров.

Той е категоричен, че Очите е пазен от бивши служители на ДАНС, а парите му идвали също от хотели и заведения. Нито гардовете, нито милионите му обаче успели да го спасят от куршумите.

"Митьо Очите се оттегли, никой не работи вече за него. Всеки бачка за себе си, но всички му плащат процент за територията", хвърля бомбата Маджаров.

И продължава: "Вече за нищо не могат да го закачат. Ще хващат единствено дилърите, които плащат само за територията. И няма как да те свържат с него. Виж как го е измислил. Митьо държеше и Плевен, и Хасково. Смятай чак къде се е бил разпрострял", разкрива още Клечката.

Криминалната съдба на Милен Маджаров е пряко свързана с Митьо Очите и неговите дилъри. Топлият контакт се оформя най-вече заради нежеланието на Клечката да се отчита на Митьо за кражбите.
Най-големият му удар е през 2001 г. Тогава Клечката се промъква в частен дом и отмъква 90 000 лв. Потърпевшият обаче се оказва неслучаен човек.

"Митьо Очите беше наложил монопол и трябваше да си плащам за всяка кражба. Пък този бил и негов приближен - Велин. Обрах го, докато спи. Намерих го вътре да спи с две момичета от двете му страни. Беше с голям златен ланец. Можеше да му отмъкна и него, но набарах плика с големите пари в една найлонова торба - 90 бона, часовник "Картие", уредба за 3 бона, модерен телефон, злато. Имаше куче вътре, което щях да настъпя.

Изръмжа и веднага го хванах през муцуната. На бегом до банята и го метнах през джама от втория етаж. Моят човек, който ме чакаше в двора, се стресна, защото падна точно пред него. Полицията ме хвана, но нямаха доказателства и ме пуснаха", споделя преживяванията си Клечката.

Окраденият ортак на Очите е бесен и заради наглия обир, и заради това, че Клечката веднага е пуснат.

"Тоя го хвана яд, че нищо не признавам и с пари можех да си позволя всеки адвокат за такава кражба, дето ще си платя и ще се оправя. И Велин звънна на Янко Гюров, който е лейтенант на Митьо Очите. Очите вече ме поръчва на Янко да ме намерят чрез дилърите от квартал "Меден рудник". Първо едно от остриетата на Янко за наркотиците ме надупчи с нож. Идва на бара един с една качулка. Вика - ти ли си Клечката, и ме бодна. За малко да ми изтече кръвта. Някакъв клиент от дискотеката с БМВ-то му ме закара директно в болницата. Искаха да ме шият, аз викам да ме лепят и да си ходя. Една дебела сестра ме гони из коридора и ми вика - момче, ела бе, ще ти изтече кръвта и ще умреш", продължава с разказа си, достоен за криминале, Милен Маджаров.

Следва втори опит за покушение. Дилър на Митьо Очите идва в къщата на Клечката и от името на големия бос иска пари заради наглата кражба. Нашият герой излъгал, че няма и трябвало да плати със злато и техника.

"Бяхме голи с моята. Обух едни боксерки и взех една стоманена пръчка. Като го зачуках в коридора и го изхвърлих пребит навън. Имаше два самурайски меча вкъщи, взех единия и тръгнах да търся втория с БМВ-то. Паркирал отстрани на блока. Като ме видя, както пушеше цигара, изскочи направо през другата, а не шофьорската врата. По едно време го изгубих и точно тогава две патрулки ми препречиха пътя. Казах само, че са ме притеснявали. Ченгетата знаят, че съм крадец, и знаят за какво са идвали. Ама за какво да ги изпържвам. Единият бит, другият избягал. Така и никога не дадох пари на Очите", доволен е от себе си Клечката.

След този случай идва и най-незабравимият момент за Маджаров. 30 дилъри с ножове идват да го колят в най-вървежната дискотека в Бургас по онова време - "Космос".

"Пращат един да ме вика. Бях пиян, имах кураж и не ми пукаше много. Заредих двата ножа "Солинген", купени от София. С един от тях направих и убийството по-късно. Звъннах на Тоти Широката от Поморие, че ме колят. Той работеше заедно с Очите. Правеха хотели, строежи и т.н. Един софиянец обаче го застреля два пъти в гърба. Та той вдига 2-3 коли и след 25 минути беше пред дискотеката и се спасих", разкрива преживелиците си затворникът.
След тази история Очите започнал да уважава Клечката. Дори го пазел в затвора в Бургас, където се засекли, докато несебърският бос изтърпявал 4-годишната си присъда за разпространение на дрога.

"Тук ме гледаше и уважаваше. Викаше ми:"Гледай сега къде си, като ти казвах да дойдеш при мен". Аз отговарям: "За какво да се занимавам с дрога, дето дават големи присъди, а аз изкарвам повече от твоите дилъри". Друга работа нямаха. Само дрога и проституция, а мен за сводник никакъв ме няма", споделя пред вестника Маджаров и добавя, че най-добрият му приятел през години е Йордан Георгиев - един от лейтенантите на Митьо.
"Много години бачкаше при Митьо, но се оттегли. Имаше наказателна група. Лежа две години зад решетките, бяха съпроцесници с Митьо за престъпната група.

Клечката крои планове какво ще прави, ако един ден бъде помилван и излезе на свобода. "Ако изляза, ще си стоя на задника. Йордан Георгиев ми е обещал да съм при него и 1000 лв. на седмица да ми дава. Само колите му са за 500 000 лв. Нае ми адвокат, но му казали, че ми е била наредена работата. Трябваха ми 30 000 лв. да се оправя, но ги нямах", казва затворникът.