Появиха се нови подробности за големия удар на столични полицаи, за който БЛИЦ съобщи. 

Както медията ни информира, ченгетата са заловили 40 кг чист кокаин. 

Полицаи спрели лек автомобил в централен столичен район. Мъжът зад волана се държал изключително нервно, което направило впечатление на униформените, съобщава "Монитор". 

Голям удар: Заловиха 40 кила от най-скъпия наркотик в кола в София

Те направили обиск и открили пакети с бял прах. Шофьорът бил арестуван, а малко по-късно се оказало, че вози в автомобила си рекордните 40 кг кокаин.

По цени на улицата цената на стоката е близо 4,8 млн.лв. Водачът е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение.

Той не е криминално проявен и тепърва ще се разследва за кого работи и къде е трябвало да занесе кокаина.

Ето какво гласи и официалното съобщение от прокуратурата, разпространено преди минути:

Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем Н.П. (на 31 години) по образувано досъдебно производство за извършено от него престъпление – държане на наркотични вещества с цел разпространение в големи размери.

На 24.05.2020 г., в лек автомобил м. „Мерцедес“, паркиран в ж.к. „Студентски град“ в гр. София, обвиняемият държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество. При направен полеви тест то е реагирало на кокаин. Общото тегло на откритата дрога възлиза на 39 729,61 грама.

С постановление на прокурор обвиняемият Н.П. е задържан за срок до 72 часа. Внесено е искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“, което ще бъде разгледано от съда утре, 27.05.2020 г.

Разследването по делото продължава.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!