Районната прокуратура в Сандански внесе обвинителен акт срещу А. Михайлов за склоняване към блудствени действия и съвкупления - престъпление по чл. 155, ал. 3, вр. ал. 1, пр. 2 от Наказателния кодекс. Обвиняемият Михайлов, познат с прякор „Кьоравия“, бил регистриран в системата на МВР с множество криминални прояви.
През април 2007 г. с цел да припечели парични средства, той проявил инициатива като предложил на двама гръцки граждани, пристигнали на екскурзия в гр. Сандански, осигуряване на момичета за секс услуги. Чужденците проявили интерес към предложението му, договорили заплащане от по 70 евро на час и се разбрали по-късно да се чуят по телефона, съобщи Struma.bg.
 
Междувременно Михайлов се свързал с две жени, като им предложил да проституират за него при условия да задържи половината от спечелената сума за себе си. Същата вечер сводникът организирал обща среща пред хотела, където отседнали гърците, след което двете жени заедно с чужденците се качили в наетия от тях апартамент.
 
Около 22 ч. в хотела била извършена специализирана полицейска операция от служители при сектор „Борба с организирана престъпност“ при Областна дирекция „Полиция“ – Благоевград. Предмет на проверката били хотели и заведения с цел установяване и документиране на престъпна дейност. В хода на провеждащата се полицейска операция бил проверен и въпросния апартамент, в който служителите на реда открили четирима души.
 
В хода на досъдебното производство се установи, че обвиняемият Михайлов осъществил една от формите на престъпното деяние “сводничество” – свождане към блудствени действия и към съвкупление. С користна цел, срещу получаване на материални облаги, той създал условия за това чрез съгласуване на волята на двете жени с волята на гръцките граждани към осъществяване на такова поведение.
 
След извършване на престъплението Михайлов се укрил, като срещу него била издадена Европейска заповед за арест по друго дело. Едва през февруари тази година той бил задържан в Италия и екстрадиран в България. Понастоящем обвиняемият се намира в Затвора в гр. Бобов дол.
 
Предстои да започне съдебен процес срещу А. Михайлов, обвинен в свождане към блудствени действия и съвкупления. За този вид престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева.