Младеж на видима възраст около 20 години хванал за врата 14-годишно момиче, като преди това се качил с нея в асансьора. Нахалникът искал да ограби детето, но чути шумове от хора го изплашили и той избягал.
Във Второ РУ на МВР е получен сигнал за опит за грабеж над момиче. Деянието е станало на 26 май, между 20.30 и 20.45 часа, във вход на жилищен блок в жк “Възраждане” в Русе.
Потърпевшото момиче на 14 години отивало на гости в блока и при влизане в асансьора, с нея вътре се качил неизвестен младеж.

Когато асансьора тръгнал той натиснал стоп-бутона, поискал от нея да му даде пари и впоследствие мобилния й телефон, като я хванал за врата и я опрял в стената.
Престъпникът обаче не успял да вземе пари и вещи от момичето, защото вероятно се стреснал, когато във входа се чул шум от приближаващ човек и избягал.
Нападателят изглеждал на около 20 години, висок около 170-175 см, слабо телосложение, къса кестенява коса, бяло продълговато лице, тъмни очи, брада като “катинарче”. Носел е бяла тениска и тъмен панталон, вероятно дънки. Случаят се разследва. /БЛИЦ