Криминалисти от Благоевград разбиха престъпна група, занимавала се с отглеждане и разпространение на марихуана, похвалиха се от полицията.
Ченгетата влезли в следите на групата от криминално проявени, предлагала дрогата на  територията на Благоевград. В хода на няколко полицейски операции са  установени двама, докато продавали канабис на наркозависими. След неколкомесечна работа полицаите разкрили и местонахождението на нарколаборатория, подготвена за отглеждане на специални сортове  холандски канабис, на територията на петричко село. Цялостната дейност по отглеждането на наркотичното растение е финансирана от благоевградчаните В.П./26 г./ и М.Б./21 г./, а лабораторията е уредена в дома на трети от групата - К.И. (46 г.) от с Капатово.
Вчера на пътя Е-79 в района на Кресненското дефиле е спрян за проверка  лек автомобил “Ауди”, управляван от В.П. При проверка в колата са намерени 100 грама суха тревиста маса, реагирала на марихуана. В автомобила пътувал и М.Б. Двамата са доведени в РУМВР-Благоевград. При последвалите процесуално-следствени действия в дома им в Благоевград полицейски служители открили и иззели 12 пакета с канабисово семе, суха маса и електронна везна. Двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа. Непосредствено след задържането им, служители от Петрич предприемат претърсване в дома на третия от групата  К.И. в с. Капатово. В мазето на къщата полицаите открили нарколаборатория за производство на канабис. Помещението е оборудвано със специална изолация от фолио по стените, монтирани са мощни кварцови лампи и отоплителни уреди, изградена е система за аспирация, на въздуха, термометри и уреди за контрол на влажността на въздуха. В съседно помещение са открити и иззети множество химикали, торове и семена от канабис. Оттам криминалистите иззели 24 саксии с растения от по 2 м.,10 саксии с корени от канабисови растения и 32 кофички с разсад. В своеобразната нарколаборатория били създадени условия за целогодишно отглеждане на марихуаната. Собственикът на къщата и участник в престъпната група - К.И е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по  чл. 354а,ал.1 и чл. 354 в от НК и е сезирана. /БЛИЦ