Залятата с киселина българска работничка в Гърция Костадинка Кунева е видяла нападателя си, съобщава "Телеграф".

Това казала самата тя на майка си дни след като бе оплискана със сярна киселина до дома си в Атина. Това били първите думи на нашенката, чиято синдикална дейност в южната ни съседка е основна версия за покушението. Тях написала на листче, защото й е направена трахиктомия. Само така тя може да диша, тъй като дихателните й пътища и гласните й струни са изгорени от киселината, разказва майка й Елена. От първия ден жената е неотлъчно до дъщеря си в болницата  "Евангелизмос".
В една от поредните си бележки дни след инцидента Костадинка описала , че извергът бил мъж със сиви полицейски дрехи. Киселината била в стъклен буркан.
"Понеже тука полицаите не ходят със сиви дрехи, си помислихме, че може да е охранител. Те така са облечени", каза Елена. В показанията си Костадинка разказва, че мъжът е вървял зад нея, дръпнал я за косата, за да се обърне към него и тогава лиснал киселината.
Въпреки показанията напредък по случая няма. Наскоро даже се опитали да прекратят разследването , но заради големия обществен интерес прокурорът от Първоинстанционния съд Елини Реку върнал преписката на полицията.
Според двете жени нападението е кулминацията във война между Костадина и фирмата, където работи. Тя е започнала преди около 3 години. /БЛИЦ