Окръжната прокуратура в Шумен внесе искане в Шуменския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на мъжа, направил опит да убие бившата си съпруга.

30-годишният Нелгин, който направи опит да убие бившата си съпруга, е бил привлечен от Окръжната прокуратура в Шумен късно вчера и задържан за срок до 72 часа. Прокуратурата е внесла искане в Шуменския окръжен съд обвиняемият да бъде задържан под стража. Днес съдът ще се произнесе с определение по искането на Окръжната прокуратура.

Досъдебното производство срещу 30-годишния обвиняем е било образувано на  22 май, когато рано сутринта – малко след 5 часа, бил получен сигнал за простреляна жена. Инцидентът  стана в околностите на Шумен, а опитът за убийството бил извършен с револвер, който е намерен вчера от разследващите. Простреляната 26-годишна Нурсел беше приета в болницата, а Нелгин избяга от местопроизшествието.  

Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод в Шумен. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. 30-годишният Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре.

Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал. Открит е от полицията в Разград, където е задържан. 

Според прокуратурата опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане. Нелгин преследвал често бившата си съпруга и това станало повод тя да подаде втора жалба срещу него за домашно насилие ден преди инцидента. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!