Лъсна голяма тайна, свързана със сръбския наркобос Будимир Куйович. БЛИЦ за първи път показва фалшивата му шофьорска книжка.

Медията ни припомня, че един от най-опасните бандити в България беше арестуван на магистрала "Тракия" преди дни.

Това се случи докато Будимир Куйович карал кола по аутобана именно с фалшивата книжка, с която БЛИЦ разполага. 

Медията ни припомня, че черногорецът, който излежава 16-годишна присъда за участие в банда за наркотрафик, представил португалско свидетелство за правоуправление, за което катаджиите смятат, че е менте. 
 
Куйович е задържан, докато се установи как се е сдобил с португалската книжка. 

"Той е в ареста, след това и в затвора от 2007 г. Книжката е издадена през 2009 г. Ще се проверява как се е сдобил с нея и фалшива ли е", мотивираха се преди дни униформените. 

Черногорецът излежава присъдата си в затворническото общежитие в Казичене. Заради добро поведение е бил пуснат в отпуск от понеделник до неделя, обясниха от силовото министерство.

Той обаче е бил засечен да управлява лек автомобил "Ауди А6" с пловдивски номера и бил спрян за проверка. На катаджиите им направило впечатление, че документът прилича на фалшив, на който пише, че е от Португалия, и арестували Куйович. 

Той е бил откаран в ареста на столичното 8-о РПУ. Заедно с него в автомобила били млада жена и възрастен мъж. 

Куйович нашумя в България още преди повече от десетилетие. Той беше осъден на 16 г. затвор, след като го признаха за виновен за тартор на организирана престъпна група за наркотрафик от Близкия изток през България за Западна Европа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!