В Германия започна процесът срещу тримата малолетни български граждани от ромски произход, изнасилили 18-годишно момиче миналото лято.

Случаят разтърси обществеността във Федералната република и предизвика искания за промени в закона.

На 5 юли миналата година петима български невръстни граждани нападат, отвличат и изнасилват девойката на детска площадка в гориста местност на град Мюлхайм.

Двама от тях обаче не могат да бъдат съдени според германските закони, тъй като са едва на 12 години.

Само едно от момчетата – остава в ареста, тъй като има и предишни сексуални провинения и е бил под превантивно наблюдение от страна на властите, за да "бъде измъкнат от пътя на интензивната престъпност".
 

Един от обвиняемите в изнасилването на 18-годишна германка непълнолетни роми от България крие под качулка лицето си в съда. Снимка: DPA

Според адвокатите им обаче тримата обвиняеми отричат ​​факта, че са а принудили жертвата си да прави полов акт.

Според един от адвокатите младите хора се противопоставят на обвинението, но искат да запазят мълчание по време на. "Моят клиент вижда случая като консенсусен сексуален контакт", заяви адвокат Марк Декер във вторник по време на прекъсване съдебните дебати. 

"Той е шокиран, че има обвинителен акт и процес.", допълва адвокатът на 15-годишния циганин Георги, цитиран от  morgenpost.de

Съдът в Дуисбург ще се произнесе на 5 март. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ