Полицията в Северна Калифорния открива заподозрени, след като участници в безредиците откраднаха над 70 премиум автомобила от автокъща близо до Сан Франциско в неделя вечер, пише usa.one.

Карлос Идалго, собственик на автокъщата San Leandro Chrysler Dodge, заяви, че макар да е блокирал изходите като предпазна мярка, крадците са ги „ударили“. 

„Изглежда като зона на война“, казва Идалго за FOX 2, „Ужасно е. Това е вътрешен тероризъм, насочен към работещи хора, това е грешно."
По предварителна информация почти всички автомобили на Dodge Challenger SRT Hellcats, както и Charger Hellcats, Jeep Wranglers и пикапи са били откраднати. 

„Събитията в Минеаполис възобновиха стари, груби рани и ни призоваха да се изправим срещу социалната несправедливост“, пише във Фейсбук Джеф Тудор, ръководител на полицейското управление в Сан Леандро, „Мирните протестанти разговаряха с нас. Но онези, които ограбват и подбуждат към насилие в нашето общество, са вредни за всички усилия да се разберем."

Открити са между 20 и 25 автомобила, но някои са повредени, а други са разбити на части.

Според дилъра компанията е загубила 5 милиона долара и сега планира да наеме въоръжена охрана.

Според SF Gate, в неделя вечерта били ограбени също така Walmart, See's Candies, Burlington Coat Factory, Subway и Design Shoe Warehouse.

Превод: БЛИЦ