Специализираната прокуратура започна действия по разследването в Митническото бюро в Севлиево по досъдебно производство за действаща от началото на 2017 г. организирана престъпна група с участието на длъжностно лице - началник на Митническото бюро Севлиево. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

БЛИЦ припомня, че по-рано днес се появи информация, че жандармерия е завардила целия град.

Малко по-късно стана ясно, че има двама арестувани – шефът на Митническото бюро в града и мъж с прякор Лекото.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че началникът на бюрото е извършила престъпление по служба, изразяващо се в превишаване на властта с цел да набави за сина си имотна облага. 

Жандармерия блокира Севлиево! Арестуваха голяма клечка!

В качеството си на длъжностно лице тя се е обаждала на колеги от митническия пункт в Горна Оряховица и е настоявала от тяхна страна да бъде допуснат фиктивен износ на камиони в полза на дружество, собственост на сина й. 

Отделно от това са събрани доказателства, че началникът на Митническото бюро в Севлиево е помогнала на лице, което е държало в дома си акцизни стоки без бандерол, да избегне наказателно преследване, като го е предупредила за предстояща проверка от органите на митницата. 

Масираната акция в Севлиево удари и известен бандит!

Към момента са задържани три лица, на които предстои да бъдат повдигнати обвинения. 

Това са началникът на Митическо бюро Севлиево, нейният син и лицето, спрямо когото тя е спомогнала да бъде осуетено наказателно преследване. 

Събират се доказателства за виновността и на други лица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!