Екип на Икономическата полиция и служители на БОП късно през нощта нахлуха в няколко шивашки цеха в хасковските квартали “Македонски” и “Хисаря”. Преди маскираните да нахлуят в цеховете, районите са били обсадени от патрулки, които са блокирали движението по съседните улици, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Спецакцията е насочена към отдавна действащите нелегалните цехове, които от доста време работят по частните къщи, мазета и гаражи и бълват продукция на фалшиви маркови облекла. Нелегалната продукция от доста време се появява на пазара в Димитровград.
Очевидци твърдят, че нахлуването в нелегалните шивачници е извършено чрез взлом – имало е чупене на ключове и разбиване на врати. Само за една нощ са проверени повече от 15 нелегални цеха.
За никого не е тайна, че в квартал “Акбунар” има повече от 20 такива незаконни шивачници.
Репортер на БЛИЦ видя, че днес нито един от проверените цехове не работи. Нито вътре в помещенията, нито около частните къщи има хора. Затворени са и тези, на които им предстоят проверки. 
Последната информация, която изтече от полицията е, че акцията ще продължи и в останалите квартали на Хасково докато не бъдат проверени всичките шивашки цехове в града. /БЛИЦ