Масов бой изправи на нокти посетители в заведение до административната сграда на община Разлог в четвъртък вечерта. Това съобщава Struma.com.

Над 20 роми нахълтаха в бар ДНА и започнаха да обръщат маси, налитайки на клиенти и персонал. Поводът за агресията им е шамар ударен на дете от ромската махала.

Около 22 часа малко момче обикаляло фризера със сладолед, мислейки, че ще краде сладолед посетител станал и го изгонил. Момчето започнало да псува и клиентът му ударил шамар, разказаха свидетели.

Минути след това цяла тумба роми, водени от бащата и чичото на детето нахълтали в бара и се заформил масов бой.

Наскачали клиенти, жени и мъже, които не успявали да се справят с развилнелите се роми от известен в Разлог клан Симеонови.

Полицаи пристигнали на мястото и въдворили ред. Един от участниците е арестуван незабавно, а останалите се издирват.

Според запознати на мястото е бил като клиент на заведението и новият депутат от Разлог Иван Димитров от "Демократична България". Димитров бе народни представител от Демократична България в 45-ия парламент. Той влезе в Народно събрание на мястото на водача на листата на Демократична България в Пиринско - генерал Атанас Атанасов.

Пострадал е и син на местна адвокатка. 

„Сигналът в РУ е подаден към 04.00 часа от паник бутон от фирмата охранител на обекта. Незабавно на място е изпратен полицейски автопатрул. При отиване в заведението полицаите са заварили група биещи се младежи.

Полицаите са извикали екип от Спешния център да окажат помощ на пострадалия 41-годишен мъж. 

Служителите на реда са задържали на местопроизшествието трима от нападателите, на възраст между 24 и 26 години от Разлог, които са доведени в РУ. Останалите двама побойници се издирват. 

По случая в РПУ е образувано полицейско дознание“, съобщиха от полицията в Благоевград.
 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!