Майката на 21-годишния Мартин Трифонов е била готова да му съдейства при опит за напускане на града. Това разкриха разследващи, цитирани от „Телеграф“.
 
Те намерили сак с дрехи и храна.
 
Семейството на Трифонов живеело във вилна зона Крушката. Родителите му знаели за извършеното от него зверско престъпление, но не са сигнализирали органите на реда.
 
Майката и доведеният му баща известно време работили в птицекомбинат, твърдят местни. И двамата не можели без ракия.
 
Час преди бруталното нападение над 7-годишната Кристи, Мартин купил 200 мл домашна ракия за родителите си. Взел си и енергийна напитка и седнал да пие пред магазина, до който било пратено момиченцето.
 
Доброволци от селото, сред които и местни младежи, през целия ден в петък издирваха убиеца Мартин. Сред тях беше и Димитър Рангелов, републикански шампион по борба.
 
„Бяхме в района на автобусна спирка „Стефан Савов“. Там обхождахме гората. Тъкмо щяхме да излизаме на пътя, когато го видяхме. Беше гол до кръста и облечен с дебело черно долнище на анцуг. Аз го напсувах, а той нещо ми се смееше“, разказа момче от доброволческия отряд.
 
14-годишният Дончо също бил на косъм да залови Мартин: „Хвърлих едно дърво по него, после го уцелих с камък, а той ми каза, че няма да успеем да го хванем“.
 
Децата са видели и как полицаите залавят изверга. Униформените стреляли два-три пъти във въздуха, после още толкова и по него. „Той се шмугна в едни храсти и те вече го обградиха“, разказаха доброволците.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!