Прокуратурата проверява дали намереният куфар с човешки останки край Радомир е свързан с изчезването на 30-годишната Антония Венциславова, обявена за издирване.

Както БЛИЦ съобщи, зловещата находка бе открита между Радомир и село Николаево на 3 октомври, но за нея бе съобщено едва днес. 

Самоличността на жертвата не е потвърдена, но категорично става дума за жена, съобщиха от Окръжната прокуратура в Перник.

Засега не е ясно дали има връзка между откритието и изчезването на 30-годишната Антония Венциславова от близкото село Копаница.

Майката на изчезналата жена вече е дала ДНК проби в полицията с надеждата, че откритието няма връзка с дъщеря й.

"Разчитам, че това, което са намерили, не са нейните останки. Ако са нейните, ще си тъжим цял живот", коментира Нели Стойнева.

За последно се чула с Антония и нейния приятел Любомир по телефона на 7 януари, а след това следите й се губят. „Скандали са имали често, съседи са ги виждали, чували... Ако нещо без да иска я е... иначе мисля, че няма причина той умишлено да го е направил“, каза майката Нели Стойнева.

Близки на убитата и нарязана Антония проговориха за бурната й връзка с Любомир ВИДЕО

„Искам да е жива и здрава и да знам къде е“, каза майката на младата жена.

Семейството на Антония твърди, че тя не е взела вещите си и единствената й ценност са сребърните обици, които е носела преди да изчезне.

Ако ДНК експертизите свържат намерените останки с изчезването на Антония, тогава прокуратурата ще започне разследване за убийство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ