На поредното заседание днес, по делото за убийството на Евгения Владимирова, бяха разгледани няколко експертизи.

Една от тях бе съдебно-психиатричната и психологична експертиза, която даде оценка за психичното състояние на двамата подсъдими – съпругът на Евгения Орлин Владимиров и баща му Пламен.

Евгения

От експертизата стана ясно, че Орлин не боледува от психиатрично заболяване - психоза. Няма данни той да е страдал от такова разстройство към момента на извършеното престъпление през октомври 2021 година.

Освен това анализът показва още, че интелектът му е в границите на нормата и може да се ориентира в околната действителност, като също така няма данни от зависимост към алкохол и други вещества.

Ако е извършил деянието, в което е обвинен - за убийството на съпругата си, то той го е разбирал и е могъл да ръководи постъпките си, като съответно може да дава обяснения относно деянията си и пълноценно да участва в наказателния процес, съобщиха вещи лица по делото.

Направена е и съдебно-психиатричната и психологична експертиза относно баща му Пламен, който също е обвиняем по това дело, като експертите посочват, че той също не страда от същинско психологично заболяване психоза. Няма данни да е страдал от такова разстройство и към периода на извършеното деяние.

По време на съдебните заседания до момента стана ясно, че свекърът на Евгения Пламен Владимиров е оказал помощ на сина си, като след убийството двамата са пренесли тялото ѝ в куфар и са го стоварили край водоем до Перник.

На следващото заседание, което е насрочено за 28 септември, подсъдимият Орлин Владимиров заяви, че иска да даде обяснения по делото. До този момент той пазеше мълчание.

Преди всяко заседание семейството на Евгения показва, че иска доживотен затвор за Орлин с плакати

Орлин не каза нито дума и днес, когато майката на Евгения Капка Чорбанова се обърна към него с думите: "Върнаха ни я в чувал, не можахме да се простим с нея".

Не отговори и на брата на жертвата Николай, който каза, че на 15 септември 8-годишният им син е бил заведен до училище от вуйчо си, а не от родителите си, уточнява "Труд".

"На 8 години, на първия учебен ден, хубаво ли ти е сега, детето да е без майка и без баща?", попита го Николай Чорбанов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук