Двама от пострадалите при пожара в гоцеделчевското село Осиково тази нощ са в критично състояние. Това са майката на убитите момченца 30-годишната Биляна Панюкова, която е с 85% изгаряния, както и Мурад Парапанов на 55 години с 35% изгаряния.
Както БЛИЦ съобщи, кървава драма потресе жителите на гоцеделчевското село Осиково тази нощ. 29-годишният Манчо Панюков затри семейството си, подпали къщата и избяга, полицията го издирва. Снощи около 21 ч. Манчо Панюков взел децата си /две момчета, на 5 и 8 години/ от интернет клуба и пред очите на минувачите ги заклал с нож. Веднага след това се прибирал в къщата, където живеел с майката на децата си без брак, подпалил я и изчезнал.

В дома на тъста му, където семейството живеело, повиканите на тел. 112 спасители открили майката, на 30 години, обгоряла в пламъците. Биляна Панюкова е жива, но с 85% изгаряния и е на апаратно дишане в "Пирогов". Още четирима души са пострадали в пожара - Малин Караилиев , на 59 г. – с 22% изгаряния, Емилия Дегьова, на 47 г. – с 21%, Анифе Велева, на 51 г. - 21%, Мурад Парапанов, на 55 г. - 35%. Всички са настанени в центъра по изгаряния в "Пирогов". Четирима бяха оперирани днес. Единствено не е оперирана Анифе Велева, на 51 години. Нейната операция е назначена за утре. Тя е с 21% изгаряния, съобщиха от "Пирогов".

Критично е състоянието на 30-годишната Биляна Панюкова с 85% изгаряния, както и на Мурад Парапанов на 55 години с 35% изгаряния. Останалите - Малин Караилиев, Емилия Дегьова и Анифе Велева се стабилизират. Това заяви проф. Огнян Хаджийски, шеф на Секцията по изгаряния и пластична хирургия, който лично оперира пострадалите.

Панюков е обявен за общодържавно издирване. Предполага се, че е въоръжен, съобщиха от МВР. Той е регистриран в полицията за кражби и нанасяне на средна телесна повреда.
Панюков е родом от съседното село Скребетно, българо-мохамеданин. Според негови близки напоследък той бил напълно отчаян от живота, имал дългове и много конфликти с родителите на съпругата си, при която живеели.
От снощи изверга се издирва от полицаите в Гоце Делчев. Днес към тях се присъединяват и колегите им от Благоевград. В региона се проверяват всички автомобили. Има вероятност мъжът да се укрива в гората в региона. /БЛИЦ