Бандити изтезаваха счетоводителка, за да им даде ключовете за касата, и задигнаха над 1.5 млн. лева от офиса на “Пещострой” ЕООД в Стара Загора, пише “24 часа”.
Екшънът се разиграл в събота. Чак днес обаче пострадалата Каля Петкова, съпругът й Петко Петков и шефът на фирмата Господин Жечев подали сигнал в полицията. Бандитите предупредили нападнатото семейство да изчакат с жалбите, за да не отвлекат трите им внучета.


Четирима маскирани нахлули във вилата на семейството в близкото до града село Малка Верея около 6 часа в събота.
56-годишната главна счетоводителка и 75—годишният й болен съпруг били проснати на земята и завързани. След зверски мъчения Каля казала къде държи магнитните карти и ключовете от офиса и касата.

За да я принудят на това, бандитите дори опитали да отрежат ухото й. В жилищната част на същата сграда в Стара Загора е апартаментът на семейството. Там живеят и двете им дъщери, едната от които има 2 близначки, а другата – момченце. Всички деца са в предучилищна възраст. Гангстерите дали да се разбере, че знаят за това, и предупредили, че ще отвлекат децата.
 
Двама от маскираните останали във вилата до завързаните съпруги, а другите двама тръгнали към Стара Загора с джипа на Каля. По-късно пазачите на семейството също изчезнали. Джипът е открит зарязан на околовръстен път. 
По думите на счетоводителката в касата е имало 750 000 евро и около 20-30 хил. лева. Познати на двамата изключват обирът да е инсценировка.  /БЛИЦ