Аз съм танцьор, цирков артист. Не съм убиец. Това заяви пред съда днес 42-годишният мексиканец Виктор Омар Гирада, обвинен в убийството на Туртай Сали-Тути в Хасково, пише haskovo.live.

Чужденецът пристигна в сградата на съда, където се гледа мярката му под засилена полицейска охрана. Разпитът му става с помощта на преводач.“Защо ме доведоха тук? Аз бях в хотел с една жена. Само защото съм мексиканец ли ме задържаха? Аз съм в България съвсем законно. Имам печат в паспорта”, каза още мексиканецът.

42-годишният Виктор Омар допълни, че е роден в Мексико, но е с постоянен адрес в Мадрид, Испания. Не е женен и има висше образование.

Прокуратурата обоснова искането си за постоянно задържане с това, че мъжът е чужденец, няма постоянен адрес у нас. И престъплението , за което е обвинен е тежко. Според прокурор Цвета Пазаитова, от събраните до момента доказателства има достатъчно, за да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е обвинен.

Виктор Омар е излежавал присъда за трафик на хора в Гърция до есента. Според прокуратурата, очевидно престъплението не е резултат от едно обикновено хрумване. А е в резултат на планирана и обмислена дейност.

Адвокатът на обвинения каза, че преди да влезе у нас, чужденецът е живял в Гърция. У нас идва с негов приятел българин, с когото са обикаляли страната. Адвокатът се усъмни, че гилзата в колата може да е подхвърлена. А също, че клиентът му може да е натопен.

В края на заседанието Виктор Омар заяви: “Дойдох тук заради жена. Касандра. Влязох законно. Никога не съм идвал в Хасково. Нямам врагове. Няма причина да извърша престъпление.

Когато полицията влезе в хотелската стая и започна да рови и обискира, първо помислих, че става въпрос за тероризъм и бомба. После помислих, че търсят наркотици. И, че ако има някакъв опит за убийство, помислих, че е свързано с жената, която беше с мен в хотела.

Припомняме, че мексиканецът бе задържан в понеделник сутрин в хотел в София. Той бе обвинен в стрелба срещу Тути, станала в 01:30 часа през нощта в неделя пред дома му на ул.”Крали Марко” в Хасково.

По Тургай бе стреляно два пъти, като единият куршум го улучва в седалището. Хасковлията бе опериран в Пловдив, където почина.

Мексиканецът е влезнал у нас през Северна Македония. В Кърджали наема кола и след като пристига в Хасково наблюдава няколко дни дома на Тургай в квартал “Каменни”.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ