Вече не остана село в Хасковско, в което да не расте поне по няколко стръка канабис, става ясно от последните полицейски сводки. През последните няколко дни почти всеки ден полицията е принудена да унищожава насаждения с ценното растение. Немският вуйчо Томас Кибе и българският му племенник Венцислав Желязков, са първопроходчиците в този бизнес, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Хасково.
Те успяват да отгледат две плантации с канабис край хасковското село Крепост необезпокаявани от никого. Заради богатия урожай, който се очертава да приберат от двете си наркониви, двамата роднини оборудват и нароклаборатория във вилна зона “Каменец” край окръжния град, която беше атакувана от полицията.
Когато ченгетата надушват вече започналото производство на джоинт, немецът изчезва с джипа си, но е заловен и закопчан с белезници заедно племенника си. Изправени пред димитровградския районен съд, двамата производители на дрога се опитват да докажат, че отглеждат канабиса за производство на екоизолации за новостроящите се сгради, но версията им рухва защото не могат да кажат къде ще пласират стоката си.

Ченгетата откриват и изземат култивиран канабис с различна големина от двора на къща в димитровградското село Каснаково. Собственикът се оказва 17 годишният Красимир Костов, който е криминално проявен и регистриран за кражби. Ден преди това ченгетата косят избуял канабис в нива край село Въгларово. В много от селата на Любимецка и Свиленградска община са откривани по десетина стръка от растението. Не е случайно, че Хасковският регион се смята за меката на конопеното растение.
С производството на дрога от канабиса се свързва и разкритата неотдавна наркогрупировка, която действа на територията на Хасково, Стара Загора, Пловдив и Бургас. Арестувани са 11 души, ангажирани с организацията по производството и с разпространяването на дрогата. Тарторите, които следят отглеждането на наркотичните растения, са от Хасково, но в групата участват хора от цялата страна. При арестуването на част от тях, са иззети значителни количества амфетамин и изсушени стръкове канабис. Полицейски източници казаха за БЛИЦ,  че проведените до сега акции са по сигнали на хора и, че те няма да се последните. /БЛИЦ