Разследването на стрелбата срещу стрийптиз-бар Велвет в столицата буксува заради мъгляви свидетелски показания, съобщава "Нощен Труд", позовавайки се на свои източници. Неизвестен откри огън с автоматично оръжие срещу заведението на бул. "Пенчо Славейков" на 17 септември т.г. към 22,30 часа. Входната врата на нощния бар с програма стана на решето, но никой не пострада с изключение на охранителя Георги В. /33/, който бе порязън от счупени стъкла.
Полицията обяви за издирване около 185-сантиметров слаб мъж с платнена шапка и синьо яке, но това е само бегло описание, тъй като реално никой не е видял добре стрелеца.
Издирването му може да има успех само ако персоналът на заведението признае в полицията кои са били действителните клиенти същата вечер и кои са редовните посетители. Ако собствениците разкажат повечко за бизнеса  и стриптизьорките, които работят там.

Войната за бардаците в София може да е истинска, а може и някой да иска да изглежда така коментират запознати. Техният аргумент е, че докато обществото коментира бомбите и стрелбата в заведения, където се предлага и платена любов , а полицията се суети да разследва , зад кулисите в този бизнес стават съвсем други неща. Човек, който е лежал в затвора за сводничество, твърди пред Нощен труд, че проституцията в клубовете за компаньонки и салоните за масажи е 100% доброволна. Че цари желязна дисциплина и пълна дискретност. Информирането на някой криминалист обикновено било свързано с лично покровителство от негова страна на проститутката. Не че собствениците на бардаци не са свързани с властта , казва източникът ни. Отчисленията към високопоставени хора са абсолютно задължителни и срещу тях се получават закрила и благини.
Трима души са редовно спрягани за босове в София в бизнеса с жрици на любовта. Единият е известен бивш спецполицай, който уж превзел териториите от бившата СИК. Според запознати обаче някогашните застрахователи никога не са изпускали контрола върху проституцията, дори от ареста.
В кацата с меда пък винаги са бъркали и продължават да бъркат по-дребни фигури от турски произход. И всеки си плаща някъде.
Така че не трябва да се учудваме, че полицията не може да открие кой взриви еротик-клубовете Казабланка и Пантера в столицата и кой стреля по Велвет.
Интерпретациите са най-различни , но в някой от тях има истини. За трафика на проститутки на Запад, за търговията с дрога, за пълненето на партийни каси срещу лобизъм  да не се приема Закон за проституцията. /БЛИЦ