Двама столични полицаи са задържани при акция на вътрешна сигурност за разпространение на наркотици. Това потвърди вътрешният министър Младен Маринов. 

Само в БЛИЦ! Ето кой е един от задържаните в 4 РПУ полицаи (СНИМКИ)

Те са от столичното 4-то районно управление. Сигналът е подаден от СДВР преди няколко месеца. Полицаите са арестувани днес заради разпространение на наркотици. 

Млад полицай от 4-о Районно с белезници след акцията на СДВР, причината е... (ВИДЕО)

Двамата униформени са арестувани днес след проведено срещу тях разследване за разпространение на наркотици от Дирекция „Вътрешна сигурност“, в чието полезрение са попаднали още преди няколко месеца“, уточни вътрешният министър Младен Маринов. Той каза още, че сигналът за тяхната престъпна дейност е подаден от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Командоси са арестували още един полицай от 4-то РПУ (СНИМКИ/ВИДЕО)

„В момента вървят още процесуално-следствени действия, така че всяка друга информация ще попречи на разследването“, подчерта Маринов и увери, че веднага след приключване на следствените действия МВР и прокуратурата ще излязат с официална информация по случая.

„Имаме непримиримост към такива случаи. Това са млади служители на по 2-3 години служба. Наблюдаваме като тенденция - постъпилите на служба в първите 5 години има възможност да се подадат на външен натиск и да тръгнат по лош път“, каза още силовият министър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!