Продължава работата по случая в кв. „Стрелбище“, търсят се видеокамери. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти в Министерски съвет.
 
„Пострадалите лица са криминално проявени по линия на наркотици и кражби. Така че колегите работят на терен, търсят видеокамери. Когато имаме нещо ново, ще го съобщим“, обясни вътрешният министър.
 
Попитан дали вече е известно името на новия главен секретар на МВР, Маринов отговори, че когато има име, то ще бъде съобщено.
 
Както БЛИЦ съобщи, двама души бяха ранени снощи след стрелба в столичния квартал "Стрелбище". Те са простреляни в близост до пицария и фитнес център малко след 22 ч. Стреляно е от преминаващ автомобил. Единият е ранен в рамото, а другият - в гърдите, настанени са в „Пирогов” и във ВМА. Простреляните са регистрирани за търговия с наркотични вещества.
 
Единият пострадал е 38-годишен мъж с прякор Жирафа, осъждан е многократно за притежание на наркотици. Той е транспортиран в „Пирогов” с огнестрелна рана в областта на гърдите. Направена е успешна операция и няма опасност за живота му.
 
Другият ранен е на 26 години – осъждан е за кражби в офиси и жилища. Той е транспортиран във ВМА с две огнестрелни рани в областта на гърдите и рамото.
 
И двамата са без опасност за живота. Продължават разпитите на свидетели, прегледани са камерите за наблюдение в района на престрелката. Изстреляни са шест куршума.