От вчера са сформирани екипите, сутринта се чух с Явор Колев. Наистина има достъп до сървър на НАП, от който е изтеглена информация. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов в ефира на bTV.


„Прави се анализ на логовете, за да се разбере, кога е направено това влизане. Прави се преглед на системата, за да се предотврати друга атака“, поясни Маринов.

По думите му най-вероятно е атака от вън. „Всяка система, която е отворена за външен достъп има своите уязвимости“, посочи той.

„Организираните престъпни групи търсят финансовия еквивалент на своите дейности. Вчера бе взето решение за закупуване на F-16. Мейлът идва от руски сайт иска се оставката на финансовия министър. Може да се направи и политически анализ“, смята вътрешният министър.

„При всички случаи засяга Националната сигурност. Не случайно работят колегите от ДАНС. Абсолютно всичко е възможно. Колегите говорят за месец назад, но нека си свършат работата“, каза още той. Маринов отказа да даде повече информация, за да не даде предпоставка за други злонамерени дейности.

Маринов коментира и акциите в Сандански. „Те са продължение и развитие на плана, който сме изготвили срещу битовата престъпност. Те се провеждат и на други места. Тя не беше конкретно по даден сигнал.

Относно тезата, че е имало молба от Борисов да се проверяват висши кадри то ГЕРБ, Маринов посочи: „Не е необходимо да ми се моли премиерът. Няма чадър над никой“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!