Нагла измама се оказа кражбата на суперлуксозното "Бентли" преди ден в София, съобщава в. "Стандарт". Собственикът молдовец се опита да преметне полицаите, като обяви, че бандити са отмъкнали колата му за половин милион лева.
Служители на реда направиха оглед на мястото, на което молдовецът твърдял, че е бил нападнат и на което видял колата за последно. Там нямало следи нито от борба, нито от рязко потегляне, каквото било характерно за кражбите. на коли в такав ситуация. По тялото на мъжа също нямало видими белези от насилие, за което той твърдял, че е упражнено върху него. Само за няколко часа била изградена основната версия, по която да работят, а именно измама. Според източници от МВР молдовецът продал лъскавото возило, а сега искал от полицията бележка, че е открадната, за да се оправдае пред германската фирма. От МВР обаче са категорични, че докато не решат напълно случая, чужденецът няма да получи бележка, която да удостоверява кражбата. Лъскавата лимузина е застрахована и то за крупна сума. Ако наистина се окаже, че мъжът е продал бентлито, той ще трябва да се издължи на фирмата за рент-а-кар, и то до цент, иначе го чакат безкрайни неприятности със застрахователите.
Въпреки че, следите водят до дръзка измама, от полицията не са спрели да издирват и евентуални бандити, които наистина може да са задигнали возилото. /БЛИЦ