900 г марихуана и крупна парична сума са иззети при специализирана полицейска операция, осъществена от криминалисти на ОД на МВР-Бургас и колегите им от Първо и Пето Районно управление, под ръководството на Бургаската окръжна прокуратура, съобщиха от МВР.

В рамките на операцията, в полицейския арест за срок до 24 часа, са задържани трима мъже - на 30, 32 и 35 години, криминално проявени - двама от тях и осъждани. 
Извършени са множество процесуално-следствени действия, сред които претърсване и изземване на три адреса, обитавани от бургазлиите.

В апартамент,  обитаван от 35- годишния, криминалистите открили близо 50 грама марихуана и две везни, а от жилището на 30-годишния рецидивист - близо 850 г марихуана, множество везни, гриндер, вакуумираща машина, найлонови пликове за пакетиране и сума в размер на 32 000 лв. - вероятно придобита от престъпната дейност.

Двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми, наложена им е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. 

Работата по цялостно документиране на случая продължава под наблюдението на прокуратурата, в рамките на образуваното досъдебно производство.