Шофьор от Нова Зеландия бе осъден условно, след като пиян се заби с джипа си в магазин „Бамбино“ край Благоевград, пише struma.bg.

9-годишният Александър Джеймс Шушкоф се призна за виновен за екшъна. При завой към паркинга вместо да спре, той се удря в сградата на магазина, в резултат на което потроши климатик, термоизолационни панели, мраморна пейка и кашон с играчки. При проверката за алкохол на шофьора на джипа „Гранд Чероки” дрегерът отчел 2,04 промила.

Пияният джигит е жител на Нова Зеландия, но имал документ за пребиваване в България. Той е обвинен за две престъпления – шофиране след употреба на алкохол и увреждане на чуждо имущество, за което бе изправен на съд. Делото срещу него се гледа по съкратеното съдебно следствие, в което той призна вината си. По първото обвинение районният съдия Екатерина Дончева го осъди на 10 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 300 лв. Шофьорската му книжка също бе отнета за 10 месеца. За увреденото имущество на стойност 1647 лв. го глоби с 300 лв. От двете наказания бе определено едно общо – по-тежкото, като безработният чужденец бе осъден да плати и направените съдебни разноски по делото.