Стоянка Мутафова не може да дойде на себе си след инцидент в Сатирата по време на поредното представление на “Позорище”. Тя трябвало да излезе на сцената, като премине през врата, закрита със завеса. Понеже има праг, за да не се спъне, пом.-режисьорът на име Сашо, който е зад кулисите, вдига перденцето. Обаче на това представление човекът липсвал на мястото си. Мутафова се озърта, вика го няколко пъти. Изведнъж получава яко кроше в гърба. Сашо вече е на поста си, а тя излиза пребледняла на сцената. Става й лошо и едва-едва изкарва представлението, съобщава "24 часа".
В жълт седмичник излиза информация, че тримата партньори на Мутафова - Филип Трифонов, Албена Колева и Дидо Мачев, били потресени от това, че тя си забравила репликите и напуснала за цял час сцената.
Фактите смесват измислици и истини, затова Мутафова е сигурна, че разказвачът е човек от театъра.
Кой е и защо ще го прави?
Никой от екипа на представлението няма полза, ако Стоянка Мутафова си вземе шапката и ги напусне. Спектакълът беше очакван с големи надежди през есента заради отличния рейтинг на младия режисьор Николай Гундеров. Но премиерата разочарова, защото най-големият му коз - участието на Стоянка Мутафова, е проигран наивно и недалновидно. Зрителите не виждат любимата си актриса, а са дошли заради нея. Това, разбира се, я натъжава. “Първият порив след случилото се наистина ми беше : “Отивам си!”, заявява тя. - Но като си представих, че ще си отида оттам, където съм се раздала цялата и се жертвах за театъра, та не си гледах семейството, лошо ми стана. Няма да е лесно!”
Проф. Атанас Атанасов, директор на Сатирата, и Филип Трифонов: Излишно се притеснява
“Инсинуация е, че трупата била възмутена от играта на Стоянка Мутафова. Като човек, който познава театъра и ръководи неговия екип, мога да кажа, че трупата не се чувства възмутена от присъствието на когото и да е в нея. Не споделям подобни инсинуации не само по отношение на Стоянка Мутафова, но и спрямо който и да е друг актьор от театъра. До момента, в който съм на този пост, ще държа всички проблеми да се споделят с мен и заедно да търсим разрешението им. А не да се разпространяват неверни твърдения в публичното пространство.
Очевидно има човек в театъра, който дава подобни информации на жълтата преса. Да се спекулира с името на Стоянка Мутафова, вероятно е в интереса на тези издания. Някой се опитва да трупа имидж на неин гръб. Но тя излишно се притеснява. Мисля, че нещата се преекспонират. Говорих със Стоянка Мутафова, намерих я доста разстроена. Посъветвах я да приеме всичко това по-леко, с присъщото си чувство за хумор. За сведение ще кажа, че пом.-режисьорът, за когото тя казва, че я е ударил, не е на работа в театъра от днес, 9 февруари.”
“Яд ме е, че ми слагат името за неверни неща - заяви Филип Трифонов. - Никога няма да кажа, че не искам Стоянка Мутафова да не играе в представлението. Напротив, аз бях този, който настояваше тя да играе в него. Гледам то да върви и всеки от нас да е в добро настроение. Да тръгна да настройвам хората едни срещу други, това са глупости! Да си пишат, каквото искат, аз от 5 години не ги чета! Жалко, че сега се изнервяме!” /БЛИЦ