Бившият директор на Общинско дружество “Софийски имоти” Тошко Дойчев Добрев е бил задържан на 24 август /неделя/ в 12.25 часа на ГКПП-Дунав мост при опит да напусне страната, а не както първоначално бе обявено от други източници на влизане в страната от Германия, съобщиха от МВР.
 Добрев е обвиняем по досъдебно производство и е обявен за общодържавно издирване на 24 юли. Той пътувал с лек автомобил “Опел”.
Два часа след задържането му Тошко Добрев е изпратен с конвой на ОДП-Русе в София, където да му бъде предявено обвинение в безстопанственост. 

Както БЛИЦ вече съобщи на Добрев му бе предявено обвинение в безстопанственост, заради това, че докато е управлявал "Софийски имоти", дружеството е ощетило  с близо два милиона. Добрев бе разпитан в Националната следствена служба, след което пуснат при наложена му гаранция 20 000 лева. Забранено му е да напуска страната. Тошко Добрев бe докаран тази сутрин в Националната следствена служба, съобщи за Агенция БЛИЦ прокурор Пламен Панайотов. Обвинението е за 13 сделки със занижена стойност докато Добрев е бил шеф на "Софийски имоти". Става въпрос за различни обекти, магазини, парцели, жилищни имоти изповядвани при забраната на Общинския съвет за разпореждане с тях. Това престъпление предвижда от една до 10 години лишаване от свобода, каза прокурор Панайотов. Според него Добрев е преминал умишлено през Дунав мост, където бе задържан в неделя, защото на сухопътните граници не се проверява самоличността на всеки един преминаващ пътник за разлика от метода на аерогарите. Благодарение обаче на информираността на граничните служители, Добрев е бил разпознат. Панайотов не се отказа от мисълта, че бившият шеф на "Софийски имоти" се е укривал или най-малкото е отлагал във времето срещата с дознателите, след като много добре е знаел, че го издирват и не си е вдигал телефона. Според него обвинението ще издържи пред съда.  /БЛИЦ