Няма български деца-жертви на разбития педофилски канал в Хамбург, съобщиха от МВР. Европол и Интерпол опровергават информацията за насилвани българчета след запитване от страна на министерството.

Повод за запитването е публикация в днешната преса за разбита организирана престъпна група в Германия, която търгувала с малолетни деца – момчета от България, насилвани да проституират с педофили.
Отговорът на Федералната криминална служба на Германия е, че действително се провежда разследване от управлението на провинциалната полиция в Хамбург. Жертвите по всяка вероятност са момчета от източноевропейски произход, пребиваващи в района на Хамбург. Към момента Федералната криминална служба не разполага с данни за български граждани, жертви по този случай.


Агенция БЛИЦ припомня, че вчера немски медии съобщиха, че хамбургската полиция е разбила педофилска мрежа, жертвите са момчета, предимно от България. Те били откарвани в Хамбург умишлено, там били подлагани на сексуална експлоатация и филмирани. Със случая се занимава отделът за борба срещу организираната престъпност в Хамбург, заподозряни са 14 души - мъже на възраст между 30 и 60 години. Задържан е 51-годишният търговец Райнхолд Ф., смятан за един от главните организатори на мрежата. /БЛИЦ