Търговци от Женския пазар смляха от бой Николай Н. /26 г./ само защото си позволил да им върне кофти стока. Екшънът се разигра пред очите на стотици хора вчера към 19,00 часа, съобщава в. "Нощен Труд".
Николай решил да купи за вкъщи плодове и зеленчуци. Наредил се на една от сергиите и напазарувал. След като подминал клетката, разровил по-сериозно торбата си и видял, че половината плодове и част от зеленчуците са изгнили. Върнал се при продавачите и помолил да му сменят нещата.
"Какво ти не ми харесваш стоката? Я си е...майката, разлютил се търговецът". "Но господине, аз съм дал пари за тези неща. Мисля, че имам право?", опитал се да възрази Николай. При тези думи търгашът зарязал стоката и клиентите, хванал слабичкия младок и почнал да го налага, където свари.
Народът, вместо да извика на секундата Бърза помощ, застанал да зяпа сеир. Чак като видели, че момчето пада окървавено на земята, някой се сетил да звънне за линейка. Николай е приет в Пирогов с фрактура на дясна лакътна кост и сътресение на мозъка. /БЛИЦ