Наемен убиец от България е извършил жестоката екзекуция на Саша Стойкович /28 г./ на 13 юли на градския басейн в град Зайчар /близо границата с България/, научи сръбският вестник “Вечерне новости” от източници, близки до разследването. Освен това източниците казаха, че убийството на Стойкович е било планирано, така че наркобосовете от България да завземат и територията на Сърбия.
По данни на вестника убиецът е следял Стойкович до градския басейн. Там екзекуторът е спрял и е оставил мотора си включен. Свалил е каската, но е оставил на главата си маската, която се носи под каската. Поради това се говореше, че убиецът е бил с маска. Няколко очевидци са забелязали, че убиецът е прескочил оградата, висока около 2,5 метра и се е насочил към Стойкович. Чули са се и коментари: “Виж го тоя, на тая горещина се прави на нинджа”. Нападателят обаче се приближил до Саша и от непосредствена близост стрелял три пъти в тила му. След като извършил убийството, нападателят по същия път се върнал при мотора си, дал газ и изчезнал. По информация на изданието убиецът е избягал в България, възползвайки се от лошо контролираните пътища през горите около Кадибогаз, място, което се намира между българското село Салаш и село Ново корито край Княжевац. Там идната година трябва да бъде построен нов граничен пункт между двете страни.

БЛИЦ припомня, че според публикации в сръбската преса дни след убийството Саша Стойкович най-вероятно е бил убит при разчистване на сметки между наркокланове. Според източник от МВР на Сърбия инспекторите от сръбската полиция подозират, че убийството му е било поръчано от България, а в организирането му са участвали и шефове на белградски наркокланове. Сръбската полиция смята, че не е изключено Стойкович да е бил ликвидиран по поръчка на големи наркобосове от България и Белград, изнервени и проявяващи съмнения заради зачестилите случаи на заловени наркотици, влизащи от България в Сърбия. През последните месеци тези случаи са били най-често в района на Зайчар. Някои са подозирали, че Стойкович чрез подаване на сигнали е помогнал за това големи количества наркотици от България да бъдат заловени на територията на Зайчар. По такъв начин Стойкович се е опитал да изхвърли конкуренцията от играта, като не е спазвал правилата, диктувани от босовете от подземния свят в Белград. Освен това, макар че е имал връзки за получаване на стока от България, той не е спазвал и правилата на българските наркобосове. “Саша и неговият екип смятаха, че са достатъчно силни и могат да бъдат самостоятелни, а освен това работеха мръсно. Предвид поведението си Саша е можел да очаква такъв край”, казват източниците. Според друга публикация тогава професионалният убиец, който е ликвидирал Саша Стойкович, най-вероятно се е укрил в България. Границата му е била наблизо, а и най-малко ще е рискувал да попадне на полицейските блокади и да тръгне да бяга към Белград. Тази част на Сърбия отдавна е на картата на наркоканалите. Близостта на българската граница, която е важна брънка от балканския път на дрогата, допринесе за това много млади хора от Бор, Зайчар и от други места да се окажат в този “бизнес”. Печалбата е бърза, голяма и лесна. Поне докато си извън полезрението на полицията, но и на клановете. Наркотиците идват от Афганистан, минават през Турция, България и оттам през Сърбия продължават към Западна Европа, припомня пресата. В публикацията се твърди още, че в България част от избягалите членове на Земунския клан се занимават с наркобизнес. Отделни лица са тясно свързани с наркодилърите от град Бор, Сърбия, които са част от трасето за прехвърляне на дрогата към Ниш, Белград, Нови Сад. 
“Стойкович е арестуван няколко пъти. Макар че имаме информация, че той е бил главният снабдител на Тимочка Краина с наркотици и че повечето от пратките са минавали през него през последните четири години, никога не сме успявали да му сложим белезниците на ръцете. Нито един дилър или наркоман не го “изпя”, което говори, че Стойкович е бил изключително силен и са се страхували да го издадат. Известни са и връзките му в чужбина, особено в България. Той си е сътрудничил с техните наркобосове и в последно време често е бил там”, каза източник от полицията. /БЛИЦ