Нагъл обир са извършили четирима тийнейджъри, трима от които са още ученици, съобщиха от прокуратурата. Кражбата се е случила в село Обнова, община Левски, съобщава Канал 3.
Според събраните доказателства четиримата, които са приятели, се разхождали в района на детска градина "Теменуга", когато им скимнало, че могат да влязат с взлом и да си тръгнат с нови придобивки.

Обвинението е срещу А. И. (ученик в 11-и клас), Мирослав Й. (19-годишен), Д. П. (ученик в 9-и клас) и Т. Т. (ученик в 11-и клас).
За тримата непълнолетни прокурорите са решили, че могат да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си. Те са влезли с взлом. Първо минали през двора на градината и след като разбили задната врата, проникнали вътре.

Видели, че две от вратите са заключени с катинари и ги разбили. В различни помещения намерили няколко "находки" и ги прибрали.

Откраднали лаптоп със зарядно устройство и чанта; компютър и монитор с клавиатура и мишка; мобилен телефон и телевизор. Всичко откраднато е на обща стойност 1435 лева. Освен това в бюро в канцеларията намерили и 75 лева в брой, които също откраднали.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.