Наказание от 14 години лишаване от свобода при първоначален „строг режим“ ще изтърпи 64-годишният Атанас Пасков от Бургас. Бургаският апелативен съд потвърди присъдата на първа инстанция, с която Пасков е признат за виновен в убийството на Кадир Камберов, на 39 г. от Свирчово, общ. Антоново, обл. Търговище, съобщиха от Съда.
Престъплението е извършено на 3 април 2014 г., около 02,05 часа, в дворно място с къща, на ул. „Цар Калоян“ № 13 в с.Странджа, общ. Болярово, обл.Ямбол. Чрез нанасяне на удар с дървена дъска в областта на челюстта, Пасков умишлено умъртвил Камберов. Пресцентърът на съда припомня, че двамата мъже се препитавали в стопанство за отглеждане на животни в с.Странджа. Там работили предимно бездомници, на които били предлагани подслон, храна, цигари и алкохол, в замяна на труда. Преди това преживявали с храна от контейнерите за отпадъци и връщане на вторични суровини в гр. Бургас.

До трагичния инцидент се стигнало на 2 април 2014 г., когато след работа подсъдим и пострадал употребили алкохол. Около 02,00 часа на 3 април 2014г., двамата излезли от стаите си. Подсъдимият взел дъска и се скрил до входа на пристройката, изчаквайки пострадалия. След като Камберов се появил той замахнал със сила и му нанесъл удар с дъската в областта на долната челюст с посока отдолу нагоре.

В резултат на удара пострадалият паднал на земята по гръб, а Пасков му нанесъл още няколко удара в областта на тялото, като изчакал да види какво е състоянието му. Уверил се, че е мъртъв, хванал трупа и го изхвърлил в наблизо намиращ се кладенец, а дъската в съседния двор. Година по-късно тялото на убития мъж е намерено при почистване на кладенеца. Съдебният акт подлежи на обжалване или протестиране пред ВКС в 15-дневен срок от съобщаването му на страните.