За 25 години в затвора отива детеубиецът Николай Шанков, който затри 3-годишната си доведена дъщеричка Аксиния. Зловещата трагедия се разигра в началото на месец май тази година. Шанков излязъл условно предсрочно от Врачанския затвор, където изтърпявал петмесечна присъда за кражби. С новата си изгора Димитрана започнали работа като пастири във ферма в Слана бара, пише "Конкурент".

„Направил е пълни самопризнания и делото е минало по съкратената процедура. Така той се връща във Врачанския затвор, откъдето излезе малко преди да затрие момиченцето.“ Това съобщи собственикът на кравефермата във видинското с.Слана бара Валентин, в която 30-годишният ром преби до смърт невръстното момиченце.

„Умишлено я е убил. Беше си стегнал багажа предварително и се беше приготвил да бяга. Първо каза, че детенцето паднало от кревата. Но после признал пред полицията, че я е утрепал. По-добре да го пуснат и да си приготви 1000 лв. за собственото погребение, както аз ги дадох за опелото на моето дете“, заяви почернената майка Димитрана.

Сега тя живее в Германия, след като се изнесе от мизерната къща в съседното с. Новоселци, където живееше с многолюдната си челяд. Сега останалите й деца, повечето от които са опърпани и живеят в нищета, ще се отглеждат от майка й.