Освен с юмруци и ритници, пребитата от бой 19-годишна Ивета е била удряна с обувки и предмети. Това стана ясно от доказателствата по делото, пише "Бургасинфо".

В кулоарите на съда  прокурор Елгина Чалъмова заяви, че причината за смъртта е черепно-мозъчна травма, довела до отток на мозъка. За убийството Теньо Енчев може да получи от  15 до 20 години затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна. След събиране на доказателства, обвинението срещу Теньо е било изменено. Във фаталната вечер и двамата са употребили алкохол. В кръвта на Ивета е имало 0.88 промила, а в тази на Теньо 1 промил.

Адв. Генов заяви, че имало забавяне на Бърза помощ. От прокуратурата пък отрекоха да има подобни доказателства.


„Разквайване. Всичко е едно разкайване. Той едва в неделя,  при повдигане на обвинението, осъзна всичко, което се е случило. Това много го разстрои. Тя от 13-14 годишна е била с него. И двамата са употребили алкохол.  Конфликтът е възникнал относно детето – отношението и поведението на починалата спрямо детето. Теньо тепърва осъзнава и го преживява, в съдебната зала той беше разстроен.

Той мисли за детето, но все още при така създалите се обстяотелства тепърва осъзнава всичко, което предстои в живота му. Той е дете на разведени родители, разделени още в началото. Теньо се  е преместил с майка си в София, баща му е останал в Айтос. След години се връща и това е плод на всичко онова, отношението на обществото по онова време, към  децата на прехода. Липсата на баща и родителска грижа ... виждаме какво се получава. Той не е искал да се стигне до такъв край, изобщо не си е помислял. Не е било предварително залегнало в него. Няма никакъв умисъл”, заяви адвокатът на Теньо – Пламен Генов.

Съдът остави Теньо в ареста.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!