Три години условно с пет годишен изпитателен срок получи аверът на сводника Марто Дебелия - бившият полицай Стефан Филипов. Присъдата е за незаконно държане на боеприпаси.
2 години условна присъда с три години изпитателен срок пък получи баща му Йордан, за същото престъпление. Това реши състав на Районния съд в Благоевград днес, съобщава struma.com.На днешното заседание бяха разпитани двама свидетели, Иван Иванов, служител на държавна сигурност и приятелката на Стефан Филипов-Мария Димитрова. След като изслуша пледоарията на защитата, съдът се оттегли на съвещание и в 16.30 часа излезе с присъдата, която подлежи на обжалване на по горна инстанция.

Припомняме, че полицаят Стефан Филипов в качеството си на квартален инспектор бе арестуван при операцията в хотел „Рио” срещу сочения за сводник Мартин Дебелия. Филипов бе уличен в близки контакти с Дебелия и чадър върху неговите действия. При претърсване на вилата на Филипов, където живее баща му, в село Лешко, бяха намерени и иззети 200 патрона, пистолет, автомат, за които не е имал разрешително.