Пловдивски бизнесмен, който държи верига казина, си присвои част от улица в центъра на Пловдив. Хазартният бос разчертал с бяла боя едно паркомясто, рисувайки знак „Х” и поставяйки парчета бордюри, с които ограничил паркирането на пътни превозни средства там.

Действията му обаче не останали незабелязани от Общинските инспектори, който го наказали с 300 лева акт. В законоустановения период пловдивчанинът подал възражение срещу наказателното постановление, пише trafficnews.bg.

Сигналът за частното място бил подаден от съвестен гражданин до Общината през изминалата година. Контрольори са посетили даденото място – улица „Кръстю Пастухов”, където констатирали, че пътното платно било разчертано с бяла боя, поставен знак „Х” и наредени плочки. На отсрещната страна на улицата, била къщата на мъжа, срещу който бил подаден сигнала. Всъщност той е добре познат под тепетата с бизнеса си, свързан с хазартните игри.

Същият заявил на инспекторите, че действително той е нарисувал асфалта, като целта му била никой да не спира там. Причината – не можел да си прибира джипа в двора на къщата, ако има автомобил, паркиран на отсрещната страна на улицата. По думите му художествените действия обаче, били извършвани преди 10 години и от тогава никой не е бил реагирал.
Въпреки това бизнесменът бил санкциониран.

В съдебна зала, по време на жаленето на глобата, хазартният бос отново подчертал, че улицата я бил разчертал преди 10 години и от тогава е изтекла давността на противозаконните му действия. Освен това, по време на проверката от инспектората не е установено в този момент бизнесменът да е драскал по асфалта.

Думите на хазартния бос били потвърдени от негов съсед, който заявил, че този знак „Х” стоял на улицата от повече от шест години.
Именно тези доводи на глобения бизнесмен натежали в съдебна зала. Поради липсата на конкретика на извършване на деянието, описано в наказателното постановление, магистратите отмениха глобата на бизнесмена.