"Трудно е да се говори за удовлетворение. Удовлетворение щеше да бъде, ако можехме да върнем живота на Виктория. Но според мен това е възможно най-справедливата присъда, която се постигна в рамките на съдебното производство". Така свекърът на убитата журналистка Виктория Маринова - Румен Максимов, коментира пред БНТ 30- годишната присъда за Северин Красимиров, която вчера той получи в Русе.

"Аз бях на не повече метър и половина-два от него в съда. Наблюдавах реакциите му, неговото извинение и разкаяние звучеше твърде репетирано, не идваше от сърцето. Разбирам майчинските чувства. Още при задържането му в Германия обаче майката на Северин каза, че сама го е посъветвала да се предаде на властите, в такъв случай трябва да е била подготвена каква присъда може да очаква той. Така, че отново за съжаление имах чувството, че присъствам на някаква постановка", коментира той реакцията на майката на Красимиров след произнасянето на присъдата му.

"Изживявам всичко наново. Този човек, когато излезе след 20 или 30 години на свобода, аз трябва да бъда готов. Но няма как да се чувствам спокойно", заяви пък бившият съпруг на Виктория Свилен Максимов.