Окръжният съд в Кюстендил под председателството на съдия Красимир Бамбов остави в ареста 35-годишния Бисер, който попадна зад решетките, след като се разбра, че блудствал с 4-годишната си племенница в Рила. 

До заседанието на съда се стигна, след като служебният адвокат на задържания обжалва определението на Дупнишкия районен съд, с което 35-г. мъж получи мярка за неотклонение „задържане под стража”. От защитата настояха за взимане на по-лекото наказание „домашен арест“, уточнява struma.bg

Срещу Бисер от прокуратурата повдигнаха обвинение за престъпление по чл. 149, ал. 1 от НК, за това, че в една от стаите на къщата си в Рила е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление, по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст.

Бисер обаче е с чисто съдебно минало.

Магистратите са категорични, че 35-годишният мъж е автор на деянието, за което е обвинен. 

„От събрания доказателствен материал в хода на досъдебното производство може да бъде направен обоснован извод, че е извършител на деянието, за което му е било повдигнато обвинение. Този извод се обосновава от всички събрани до този момент доказателства, основно чрез разпит на четирима свидетели. В тази посока са и констатациите от освидетелстването на детето“, заявява с мотивите си съдия Красимир Бамбов.

За престъплението, за което на Бисер е повдигнато обвинение, се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години.

Според окръжните съдии налице е реална опасност насилникът да се укрие или да извърши престъпление. Този извод прави и първата инстанция – ДРС, като обвиняемият, макар и неосъждан, с оглед тежестта на предвиденото наказание може да направи опит да се укрие от правораздавателните органи, а също и да попречи на разкриване на престъплението, въздействайки върху някои от свидетелите. Бисер макар и да има регистриран постоянен адрес, не е трайно трудово ангажиран, който факт сочи съществуваща опасност обвиняемият да предприеме действия по укриване, в случай че не бъде задържан под стража.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!