По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе наложено наказание от 18 години „лишаване от свобода“ спрямо Динко В. Той е подсъдим за това, че умишлено е умъртвил 47-годишен мъж. Престъплението е извършено на 20.03.2015 г. на място, представляващо  животновъден комплекс, находящ се в местността „Перчемлията“, в землището на с. Изворище, общ. Бургас. То е квалифицирано по чл.115 от НК. Убийството е извършено посредством метална тръба, с която подсъдимият е нанесъл множество удари в главата на пострадалия.

По време на разследването е установено, че на инкриминираната дата между Динко В. и пострадалия възникнал конфликт, породен от неуредени финансови взаимоотношения. Пострадалият поискал от Динко В., (който отглеждал животни) да му даде овце, а в замяна пострадалият щял да изплати негов дълг пред трето лице.

Динко В. отказал, след което двамата започнали да си отправят обидни думи. Постепенно двамата започнали да се дърпат за дрехите. В един момент пострадалият паднал на колене, а Динко В. взел метална тръба и нанесъл удари с нея в главата на пострадалия.

 Непосредствено след това, обвиняемият Д. Вълчев се уверил, че пострадалият не дава признаци на живот, с оглед факта, че той не помръдвал. По-късно, подсъдимият се опитал да вдигне трупа на пострадалия, но не успял, тъй като последният бил много тежък. Именно това била причината, поради която той вързал краката му с въже за един от личните си  автомобили.

По този начин, трупът на пострадалия бил издърпан до огнище, което се намирало на няколко десетки метра от местопризшествието. Впоследствие, подсъдимият, целейки да осуети намирането на тялото на пострадалия и по този начин да заличи следите от престъплението и доказването на авторството си в него, нахвърлил автомобилни гуми и други отпадъци върху трупа, след което запалил огън, който горял и през цялата нощ. 

В следобедните часове на 20.03.2015 г., подсъдимият, воден също от споменатата по-горе цел, започнал да реже купето и шасито на управлявания от пострадалия автомобил с ъглошлайф. Преди това, подсъдимият преместил въпросното МПС вътре в животновъдния комплекс (къшлата), зад кошарата с животните.

Приключил с рязането на автомобила около 03.00 ч. – 04.00 ч. призори на 21.03.2015 г. Тогава той струпал ламарините на разглежданата, като унищожена движима вещ на едно място, като от автомобила останали само двигателят, ходовата част и седалките. 

По-късно през деня – 21.03.2015 г., в резултат на високата температура на който бил подложен, от трупа на пострадалия били останали само черепът, гръклянът и торсът. Впоследствие, остатъците от тялото на пострадалия, ведно с  автомобилните гуми и пепел от огнището били натоварени върху закаченото на автомобила на Динко В., ремарке. С него те били транспортирани и по-късно изхвърлени на временно сметище, находящо се в североизточния край на кв. „Банево“, в посока кариера за добив на инертни материали, ситуирана в края на ул. „Здравец“ на упоменатия квартал.

След като се върнал, подсъдимият закачил на въже „предницата“ и двигателя на автомобила на пострадалия, на своя личен автомобил. По този начин частите от първоупоменатото МПС били преместени до една от отдалечените,  неизползвани постройки на територията на животновъдния комплекс (къшлата). Там, Динко В. разкачил двигателя от ходовата част, като последната, заедно с нарязаните ламарини (купето), седалките и други части на автомобила, струпал на същото огнище, в което по – рано бил изгорен трупът на пострадалия Б. Исмаил, след което запалил и тях. 

Местопроизшествието и подсъдимият са били установени на 27.06.2015 г. Обвинителната теза е доказана благодарение на заключението на уникална по своя род експертиза, назначена по досъдебното производство и извършена от австрийски учени в Съдебно-генетичната лаборатория при Института по съдебна медицина към Медицинския Университет в град Инсбрук, която е доказала ДНК на пострадалия по много малкото отрити обгорели костици от тялото на пострадалия.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!