Пуснаха под домашен арест разследващата полицайка Розалина Кьосева, това постанови преди минути състав на Окръжен съд – Благоевград, председателстван от съдия Красимир Аршинков, пише struma.bg.

Розалина Кьосева бе задържана миналата седмица след спецакция на Вътрешна сигурност и прокуратурата. Тя е обвинена в четири престъпления. Според магистратите обаче има събрани доказателства от разследващите само за извършено документно престъпление от Розалина Кьосева. За останалите три престъпления, в които разследващата полицайка е обвинена не са събрани достатъчно доказателства, за да издържат пред съда, пише още в мотивите за изменението на мярката от “задържане под стража” в домашен арест.

Пред съдебната зала бащата на Розалина Кьосева – Георги Кьосев заяви: Винаги съм вярвал в българското правосъдие, не може на гърба на дъщеря ми някой да гради кариера. Припомняме, че първото обвинение срещу Кьосева е за престъпление против правосъдието, изразяващо се в това, че като разследващ полицай по досъдебно производство срещу криминално проявено лице тя е бавила съзнателно провеждането на разпити и очни ставки. Срещу Кьосева е повдигнато обвинение за длъжностно престъпление и лично укривателство.

Според събраните доказателства от разследващите тя е предупредила приятеля си Владимир Бойчев, че срещу него има европейска заповед за арест. Той е осъден на 6 години затвор в Гърция за фалшиви пари. По този начин Кьосева е помогнала на Бойчев да се укрива. Разследващата полицайка е правила 5 пъти искания в затвора за разпит на криминално проявено лице без да има участие по досъдебното производство. В хода на разследването са използвани СРС-та, а в килията на Бойчев в затвора в Бобов дол е намерен телефон.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!