Четири и половина месеца след задържането му Петър Биберов отново е оставен в ареста. Това е решил в четвъртък Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС), пише "Флагман".

Йордан Ганев обаче е пуснат на свобода под парична гаранция, но в сериозен размер – на 30 хиляди лв. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Въпреки голямата гаранция адвокатът на Ганев е представил документ за внесената сума, така че той вероятно вече е освободен.

В средата на октомври 2019 г. след акция на Специализираната прокуратура в Бургаско бяха арестувани и обвинени шестима – Николай Мечков като ръководител, а Петър Биберов, Златко Кънев, Милен Вълев, Кирил Тодоров и Йордан Ганев като членове на организирана престъпна група за рекет, заплахи, побои, палежи с цел превземане на бизнеси и репресии над конкуренти, както и силово събиране на пари от лихварство.

Основен свидетел пък се оказа айтозлията Стоян Колев. Той се оплакал, че му е силово отнет хлебозавод, който обаче официално е бил собственост на братовчед му Евгени Митков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ