Майката на бебето, което бе хвърлено във Водното огледало в Кърджали, излезе с условна присъда от съда в Кърджали. 28-годишната Джеврие Христова получи 16 месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване обаче бе отложено с изпитателен срок от 3 години, пише 24rodopi.com.

Майката на изхвърленото във водите на река Арда новородено, бе обвинена в извършване на убийство по член 120 от Наказателния кодекс. ДНК експертизите пък доказаха, че именно 28-годишната Джеврие е майка на умъртвеното дете.

Припомняме, че зверското престъпление разтърси областния родопски град през декември м.г. Джеврие бе задържана след като в коритото на Водното огледало бе открит трупът на новороденото й дете. Раждането било извършено на 18 декември буквално на броени метри от реката.

Според разследващите жената е изхвърлила веднага след това бебето във водите на реката, в района на пасарелката. Тялото било поставено в найлонова торба. Преди това жената закупила ръкавици и сама родила в района. На следващия ден пък потърсила медицинска помощ, след като състоянието й се усложнило. Именно тогава медиците сигнализирали органите на реда.

Водното огледало бе източено, а след часове наред издирване тялото на новороденото бе открито близо километър по-надолу по течението.

Както вече писахме, това е било седмо раждане за 28-годишната. До последно тя криела бременността си поради факта, че мъжът й бил в затвора и това ще породи съмнение относно бащинството. Според запознати пък жената била бременна от друг, близък на семейството мъж. Тя казвала на роднините си, че имала тумор в стомаха.

Две от оцелелите деца на 28-годишната са дадени за отглеждане в приемно семейство, за другите три пък грижи полагала свекърва й.