1 година условно с изпитателен срок от 3 години получи полицаят Атанас Николов, който беше задържан за кражби от жилища в Хасково и Димитровград.

31-годишният мъж от Пазарджик е осъден по споразумение на защитата и Районна прокуратура - Димитровград, одобрено от Районен съд – Димитровград.

Униформеният е признат за виновен, че на 14 октомври 2019 г., като съизвършител с неустановено лице и използване на ключ е реализирал две кражби. От апартамент в Хасково задигнал 14-каратов златен синджир с общо тегло 9,65 грама, на стойност 609 лева, а от друг апартамент в Димитровград - парична сума от 10 лева. Всичко на обща стойност 619 лева.

Припомняме, че полицаят бе задържан при опит за бягство при кражбата на улица „3 март“ в Бригадирския град. Там собственичката на жилището го заварила вътре и го заключила. Тогава неканеният гост скочил от прозореца и си счупил крака.

По-късно бе приет в хасковската болница и дори мярката му за неотклонение се гледа в болничната стая.

Тогава стана ясно, че униформеният, който имал 6 години стаж в системата на МВР, е тръгнал да краде заради борчове, припомня haskovo.net.

Близо 10 месеца по-късно е осъден. Определението на Районен съд – Димитровград е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.