Любомир Димитров-Любо Гребеца е единственият от бандата за отвличания на "Наглите", който ще лежи в затвора до живот.

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата, наложена му на 1 юли м.г. по дело за 2 убийства - на Иван Пайнавелов-Сапата и на Юлиян Лефтеров-Кокошката. Решението е от 28 май т.г. и е окончателно, но мотивите още не са обявени, пише "Стандарт". 

След арестите през 2009 и 2010 г. той единствен от обвинените проговори за отвличанията (за 6 от тях и за един опит), но не стана защитен свидетел.

Любо Гребеца получи по-ниска присъда от останалите в бандата за участие в похищенията - 10 г. затвор, но докато лежеше зад решетките, един от аверите му - Данчо Релето, разказа за смъртта на Сапата и Лефтеров и вгорчи съдбата му.

До няколко години аверите на Гребеца ще излязат на свобода, но той не. Парите от откупите - над 3 млн. евро, така и не бяха открити.

Любо Гребеца сега е в софийския затвор. На 38 г. е и, изглежда, ще прекара остатъка от живота си зад решетките, и то при първоначален специален режим.

Гребеца влиза с останалите Нагли в ареста на 19 декември 2009 г. Докато излежаваше присъдата си за съпричастност към 7 отвличания, той направи опит да излезе предсрочно от затвора през юли 2017 г., но не успя.

Междувременно бе задържан и по делото за убийствата на Сапата и Кокошката. На 23 март 2018 г. той бе осъден за смъртта им от Софийския градски съд