Учителката, умъртвила бебето си минути след раждането, отива на съд. Обвинението на прокуратурата срещу Венелина Петкова е по чл. 120 от НК за „убийство, извършено от майка върху рожба по време на раждане или веднага след него”, пише в. Монитор.

Предвиденото в закона абсурдно леко наказание за това обвинение е лишаване от свобода до три години. Ако подсъдимата признае вината си обаче, делото може да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие и присъдата й да бъде намалена с една трета.

Зловеща сцена в Горна Оряховица! 34-годишна в локва кръв в парка, мъртво бебе в багажник на кола 

Престъплението е извършено на 12 октомври 2017 г. в парка в квартал "Пролет" в Горна Оряховица. Според обвинителния акт, тъй като това щяло да бъде четвъртото дете в семейството, майката не го искала.

Изплуваха нови зловещи разкрития за родилката убийца, чието бебе бе открито удушено в багажника на кола 

Раждането започнало, тя седнала на една пейка в парка, встрани от основната алея. След като бебето било родено, тя скъсала с ръка пъпната му връв, удушила новороденото, пъхнала го в един найлонов плик и го сложила в дамската си чанта. След това се обадила на спешния тел. 112. Веднага след пристигнето в болницата Венелина дала дамската чанта на съпруга си, който я оставил в семейния автомобил.

Даскалицата от Горна Оряховица, която уби новороденото си бебе, може да загуби и другите си три деца 

Пред медиците учителката твърдяла, че има обилен кръвоизлив в резултат на месечния си цикъл. При прегледа обаче, лекарите веднага установили, че има следи от раждане и се обадили в полицията.При обиска на колата, трупът на бебето бил открит. Майката обаче не признавала, че е извършила убийство. Тя твърдяла, че бебето се родило мъртво. Експертизата обаче доказала с категоричност, че бебето е родено живо и е дишало 15 минути преди да бъде умъртвено от собствената си майка.

Назначената психоло-психиатрична експертиза установила, че по време на извършване на жестокото деяние, родителката е била в пълно съзнание, вменяема и е осъзнавала какво прави. Поради това и може и трябва да бъде изправена пред съда да отговаря за деянието си. Въпреки че майката признала, че мъртвото бебе е нейно, е направена и допълнителна ДНК експертиза, която също изцяло доказва майчинството й. След първоначалното задържане, Венелина Петкова е освободена от ареста срещу мярка за неотклонение „подписка”.

Новината за това, че учителката е била бременна и е убила новороденото си дете предизвика шок както сред нейните познати, така и сред колегите ѝ. Всички те признаха, че не са и подозирали, че младата жена е бременна, мислели само, че е напълняла повече, тъй като в последно време ходела на работа с по-широки дрехи. Предстои насрочване на делото в Окръжния съд във Велико Търново.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!