Предстоящите местни избори станаха причина за отлагане на делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", съобщава „Монитор“.
 
Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова отложи и насрочи процеса за 02.12.2019 г. Причина за отлагането станаха молби на особените представители - адвокатите на Ангел Христов, Радмила Христова и Емилия Галева.
 
С тях те представят доказателства, че са ангажирани като членове на Общински избирателни комисии за провеждането на местните избори в област Кюстендил на 27 октомври и като кандидат за общински съветник.
 
Молба за отлагане на делото бе изпратило и едно от вещите лица, които изготвят съдебно-икономическата експертиза по делото.
 
Съдебният процес срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества е заведен от Антикорупционната комисия. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и се отнася за автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми.
 
Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 г., след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.