Изправят пред съда известния айтоски бизнесмен Цветан Пенев, по прякор Цецо Шоколада, пише "Флагман", цитирайки отлично информиран източник. Срещу 40-годишния мъж, който се занимавал с телекомуникации в Бургас, е внесен обвинителен акт за държане на наркотични вещества.

През септември месец предстои да бъде насрочено разпоредителното заседание в Районния съд в Бургас.

Припомняме, че Цецо Шоколада бе задържан след дълга гонка с ченгетата и сирени на кръговото движение до магазин „Метро” при входа на Бургас. Тогава той пътувал от Айтос към морския град с лекия си автомобил Пежо.

След обстойно претърсване на френското возило, в чантичката на бизнесмена били открити 4 хиляди лева и пакетче с бяло прахообразно веществото – кокаин, около грам и половина, вероятно за лична употреба.

Пенев тогава отказал проба за алкохол и наркотични вещества, заради което по-късно бе глобен с 2 000 лева и остана без шофьорска книжка за 2 години. Справка показала, че айтозлията имал няколко досъдебни производства за шофиране в нетрезво състояние.

По време на ареста Шоколада не оказал никаква съпротива и спокойно разговарял с униформените. Цветан обяснил, че се връщал от София със своя авер.

По пътя Шоколада оставил приятеля си Данчо, по прякор Качето, в Айтос. Двамата били доста близки, познавали се още от детството. После Шоколада продължил към Бургас.